fbpx

Vaarroutes Amsterdam

Bekijk voordat je een dagje gaat varen de mooiste vaarroutes in Amsterdam. Als kapitein op je eigen ‘schip’ ontdek je de Nederlandse hoofdstad vanaf het water. Voor een unieke vaartocht door het historische centrum is de Wallenroute bijvoorbeeld aan te raden. Wil je kennismaken met de groene kant van Amsterdam? Probeer dan eens de avontuurlijke Plantageroute. Dankzij de veelzijdige wijken en vele bezienswaardigheden in onze hoofdstad is een boot huren in Amsterdam leuk voor jong en oud!

Bekijk direct:

Bel direct met Mokumboot Verhuur voor meer informatie over een boot huren of reserveer direct via ons online reserveringssysteem.

Reserveer een boot Bel 020 210 5700

Vaarroute Amsterdamse grachten

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten. De wateren van de grachtengordel die de binnenstad afbakenen zijn de bekendste: de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Aan de oever vind je de architectuur van de Gouden Eeuw: smalle, hoge panden met trapgevels en traditionele ornamenten. Ontdek dit prachtige stukje van de Amsterdamse historie terwijl je een van de vele grachtenroutes vaart. Sinds 2010 staat de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst dankzij het unieke en onvervangbare karakter van de kanalen. Bij Mokumboot Verhuur kun je gemakkelijk een boot huren.

Wallenroute

Ontdek het Amsterdamse Red Light District vanaf het water met de Wallenroute. De straten worden altijd drukbezocht door vele toeristen, maar vanaf een sloep op het water heb je alle ruimte om dit oude deel van de stad te bekijken. In de rosse buurt kun je 24 uur per dag de prostituees achter de ramen zien. De spannende en levendige sfeer in deze Amsterdamse wijk in combinatie met de rijke historie van dit stadsdeel maakt het zeker weten de moeite waard om hier eens langs te varen. Onderweg vaar je langs de indrukwekkende Oude Kerk, een museum met hedendaagse kunst en kom je verschillende erfgoedpanden tegen. Let op: vaar met de klok mee bij de Wallenroute. Op de Oudezijds Voorburgwal is het eenrichtingsverkeer.

Spannende vaarroute door de rosse buurt

Berlageroute

Architect Hendrik Petrus Berlage ontwierp aan het begin van de 20e eeuw een plan voor het gebied ten zuiden van het Amsterdamse centrum. Dit stuk van de stad was tot die tijd nog onderontwikkeld. Berlage gebruikte de Amsterdamse Schoolstijl voor zijn ontwerp: stenen met verschillende kleuren, vormen en texturen; afgeronde hoeken en golvende daklijnen, en opvallende versieringen aan de buitenkant van het pand. De Berlageroute voert langs vele van zijn panden; huur een boot en bekijk zelf of je alle elementen van Berlages stijl kunt ontdekken in Oud-Zuid.

Plantageroute

De Plantageroute voert je langs de groenste gebieden van Amsterdam. Tijdens deze ‘stadssafari’ zie je dat de stad groener is dan je dacht, met als hoogtepunt de botanische tuin Hortus Botanicus met meer dan 6.000 tropische bomen en planten. Je kunt vanuit je sloep zelfs exotische dieren spotten, zoals olifanten en giraffes. De vaarroute loopt namelijk langs Artis, zodat je een glimp kunt opvangen van de oudste dierentuin van Nederland. Ook vaar je langs het interactieve museum NEMO en het Tropenmuseum, met tentoonstellingen over het Nederlandse slavernijverleden.

Culinaire route

Amsterdam heeft veel te bieden op culinair gebied. Even aanmeren voor een hapje en een drankje, een heerlijke lunch of een voortreffelijk diner is bij de culinaire route dan ook een echte aanrader. Geniet van een sandwich, een portie bitterballen of een echte Italiaanse pasta op een van de vele terrasjes langs de grachten of leg je boot aan de steiger bij de Waterkant. Grotere groepen kunnen ook sushi of tapas eten op de grotere sloep mr Brown of de boot mr Grey.